Poduzetnički informacijski sustavi - doc.dr.sc.Josip Mesarić, doc.dr.sc.Marijana Zekić-Sušac

 
Pretraživanje
Resursi
Ispis teksta
* PIS *
Ispis teksta

Linkovi


Stranica: 1
 
Aplikacije za mala i srednja poduzeća tvrtke PeopleSoft
Jedna od vodećih svjetskih softverskih kompanija, PeopleSoft, na svojim stranicama donosi između ostaloga i pregled svojih ERP aplikacija: PeopleSoft Enterprise, PeropleSoft Enterprise One, PeopleSofts World, te dodatne aplikacije posebno namijenjene za male i srednje tvrtke.

Case Study: Mary Kay - Solution Helps Mary Kay Inc. To Reduce Reporting Costs
Mary Kay Inc., jedna od najvećih tvrtki za direktnu prodaju njege  kozmetike na svijetu, u suradnji s Microsoft-om i Hitachi Consulting-om uspjela je smanjiti troškove izvještavanja u svom lancu nabave i logistike korištenjem Reporting Services alata za SQL server. Stranica donosi detaljan tekstualni opis slučaja, kao i prateće video zapise.

Choosing between Oracle and SQL server
Članak na portalu About.com koji sadrži odgovor na često pitanje menedžera: koji DBMS sustav izabrati za svoj informacijski sustav: Oracle ili SQL Server.  Sadrži usporedbu funkcionalnosti i troškova dvaju načešće korištenih sustava.

Online tutorial za Oracle/SQL jezik
Upute za Oracle/SQL, verziju SQL jezika prilagođenog Oracle bazi i povezanost s Oracle sustavom za upravljanje bazom podatka. Upute su raspoložive u postscript i pdf formatu. Autor teksta je Michael Gertz, Database and Information Systems Group, Department of Computer Science, University of California, Davis.

Pregled karakteristika SQL server-a 2000
Microsoft donosi pregled karakteristika MSDE desktop baze koju možemo smatrati SQL server bazom u malom obimu. Pilagođena je manjim tvrtkama, jer dolazi besplatno uz MS Office .net paket, a po karakteristikama potpuno kompatibilna sa  SQL server bazom.

Uvod u MS SQL server
Stranica o SQL serveru na portalu About.com, sadrži uvodne informacije, kao prednosti novih verzija SQL server baze.

Stranica: 1
MONO Distance Learning
korisnik: zaporka: